Επίθεση με μαχαίρι συνέβη την Πέμπτη σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο δράστης σκότωσε δύο άτομα -υπάρχουν φόβοι και για τρίτο νεκρό- ενώ τραυμάτισε αρκετούς άλλους, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης και την αστυνομία, σε ένα περιστατικό που ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε τρομοκρατία.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μία γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση. Επίσης, η πολιτικός Μαρίν Λεπέν μιλάει σε δημοσιογράφους για την επίθεση, κάνοντας λόγο για αποκεφαλισμό.
Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση. Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ανέφερε στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη και εκτίμησε ότι πρόκειται να τρομοκρατική επίθεση.
Μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.
#France: “A woman has reportedly been beheaded inside the #NotreDame church in #Nice
— nonouzi (@Gerrrty) October 29, 2020
Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία ακόμη δεν έχει συνέλθει από τον αποκεφαλισμό από Τσετσενικής καταγωγής 18χρονο του εκπαιδευτικού Σαμουέλ Πατί, επειδή κατά την διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης έδειξε στους μαθητές σκίτσα του Μωάμεθ, που θεωρήθηκαν υβριστικά.
Another suspected terror attack in France, a country that’s being torn apart by extremism 😢
Two dead in ‘suspected terror attack’ in Nicehttps://t.co/ifZs0M2ulL pic.twitter.com/jkBLYHGVTR
— Martin Daubney (@MartinDaubney) October 29, 2020
At least one person dead, several injured in knife attack near church in #Nice, #France#BREAKINGonRT
DETAILS: https://t.co/qSgh55C1NK pic.twitter.com/59LSHRBVxB
— RT (@RT_com) October 29, 2020