Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σύμφωνα με το “The Age”, κέρδισε τη δίκη και ανατράπηκε η απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει την βίζα του και έτσι, όπως φαίνεται, θα μπορέσει να παίξει στο Australian Open.
Ο 34χρονος τενίστας, μετά την απόφαση, μπορεί να φύγει από το ξενοδοχείο, όπου διέμενε τις τελευταίες ημέρες.
Η απόφαση του δικαστή, Anthony Kelly, είναι σίγουρα ένα μεγάλο χτύπημα στην κυβέρνηση, που ήθελε να προχωρήσει στην απέλαση του Τζόκοβιτς σήμερα.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, η κυβέρνηση πρέπει να καλύψει τα δικαστικά έξοδα.
Big media scrum outside the park hotel where #Djokovic *might* come out soon. pic.twitter.com/GTYoeykl44
— Cait Kelly (@cait__kelly) January 10, 2022
Ο δικαστής έδειξε συμπόνια στον Τζόκοβιτς
Η πλευρά των εκπροσώπων του Τζόκοβιτς παρουσίασε ένα έγγραφο το οποίο έχει περάσει από έναν εξαιρετικά καταρτισμένο ιατρό, έναν καθηγητή και μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών που συστάθηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια, το οποίο ανέφερε πως ο «Νόλε» δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους.
Ο δικαστής της έφεσης μετά την παρουσίαση των στοιχείων εξέφρασε την απορία: «Τι άλλο μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να μπει στην Αυστραλία;», με τον Νικ Γουντ να αναφέρει «Συμφωνώ μαζί σας εντιμότατε».
BREAKING: Novak Djokovic has won his appeal against deportation from Australia after border officials previously ruled he did not meet the criteria for an exemption to entry requirements
Read more: https://t.co/0ns3sadKpb
📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/1SjwMnQitO
— Sky News (@SkyNews) January 10, 2022
Ενδεχόμενο νέο δικαστήριο
Ενώ το δικαστήριο έκρινε υπέρ του Τζόκοβιτς, ο κυβερνητικός δικηγόρος Κρις Τραν είπε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αυστραλίας για τη μετανάστευση, ο υπουργός έχει εξαιρετικές εξουσίες και διακριτική ευχέρεια να ακυρώσει τις βίζες για οποιονδήποτε λόγο. Ο κ. Τραν δεν διευκρίνισε τους λόγους βάσει των οποίων θα μπορούσε να ακυρωθεί ξανά η βίζα του Τζόκοβιτς.
Ο δικαστής σημείωσε ότι εάν ο υπουργός έπαιρνε αυτή την απόφαση, ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να αποκλειστεί για τρία χρόνια από την Αυστραλία.
Πως αντέδρασαν οι χρήστες του twitter
Ο δικαστής Arthur Kelly έκρινε υπερβολική την ακύρωση της visa του Novak Djokovic από τη Συνοριακή Αρχή, δικαίωσε τον Σέρβο και διέταξε την άμεση ελευθέρωσή του. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα καθώς περιμένουμε την αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών.
— Thanos Stathopoulos (@stathopoulosth) January 10, 2022
Είναι παράξενο να βλέπεις τις εξουσίες να λειτουργούν ανεξάρτητα σε ένα κράτος 😂#Djokovic #Τζοκοβιτς https://t.co/ud7CruX4Cb
— blade (@00_blade) January 10, 2022